3 Mart 2014 Pazartesi

Ten rengi göz kalemi dosyası: Nars, Pastel ve Rival de Loop


Göz yapısı benimki gibi badem şekilli ve fazla büyük olmayan kadınların göz makyajında dikkat etmesi gereken unsurlardan biri fazla koyu bir uygulama yaparak gözleri olduğundan küçük göstermemektir. Özellikle gözün içine çekilen siyah kalemler her ne kadar vurgulu ve dikkat çekici bir görüntü yaratsa da, maalesef çoğunlukla gözü küçültme problemine neden oluyor. Bu soruna en güzel çözümlerden biri göz pınarına (yani "waterline" denilen ıslak kısma) açık renkli kalem çekmek. Bu iş için bir zamanlar beyaz kalemler daha popülerdi, ancak bunların duruşu biraz fazla sert ve doğallıktan uzak olabiliyor. Bu nedenle son zamanlarda ten rengi (ya da "nude" renkli dediğimiz) kalemler artık daha fazla revaçta.
Ancak burada da en büyük problem ıslak yapılı olan bu bölgeye düzgün uygulanan, rengini iyi veren ve mümkün olduğunca kalıcı kalemler bulabilmek. Doğrusu kolay bir iş değil.



NARS Larger Than Life Long Wearing Eyeliner -  Rue Bonaparte: Bu tip kalemlerle ilgili ilk arayışlarımda özellikle "high-end" pahalı markaları araştırdım. Özellikle beğenilen ve tavsiye edilen bir kalem olan Nars Rue Bonaparte'ı tercih ettim. ABD'deki Sephora'dan yaklaşık 24$'a alıp bir yakınıma getirttiğim bu kalem eminim ki ülkemizde de bulunabilir. Fiyatının yüksek olması dışında bu kalem hakkında yapabileceğim neredeyse hiçbir kötü yorum yok. Rengi gerçekten tam "ten" tonunda -ne açık, ne koyu (en azından benim cildimde). Asansör mekanizması sayesinde kolayca açılıyor ve kalemtraşla harcanmadan kullanılabiliyor. Göz pınarında şaşırtılacak kadar kolay kayıyor ve 1-2 sürüşte hemen rengini kuvvetlice veriyor. Kalıcılığı ise hiç fena sayılmaz. Ellemezseniz veya gözleriniz yaşarmazsa birkaç saat etkisini sürdürüyor. Kullandıkça yavaş yavaş siliniyor, geride kötü bir görünüm bırakmıyor. Gerçekten amacına uygun, mükemmel bir ürün. Genellikle bir kaleme bu kadar yüksek miktarda para verecek bir kişi değilim, ama bu kalemin performansını gösteren bir muadili henüz bulamadığımdan biterse yine hiç düşünmeden alırım.

Pastel Matte Eyeliner - No: 334: Aslında Nars kalemimden çok memnunum, ancak dediğim gibi fiyatının çok yüksek olması nedeniyle kafamda sürekli "uygun fiyatlı bir muadilini bulabilir miyim acaba" sorusu olduğundan farklı alternatifler gördüğümde denemekten kendimi alamıyorum doğrusu. Bu kalemi alalı çok kısa bir süre oldu. Daha önce anneme aynı serinin siyah rengi  olanını almıştım, kolay kolay göz kalemi beğenmeyen annemin favorisi oldu. Yumuşacık, kolay sürülen, kısa süre içinde sabitlenen ve kesinlikle akmayan, çok koyu renkli bir siyah kalem. Hatta annem öyle bayıldı ki, olur da sonra bulamam diye 3-4 tane alıp stoklamıştı. Aynı serinin krem renginin de olduğunu görünce acaba ikinci bir Rue Bonaparte olabilir mi diye düşünerek sepete attım. Ancak maalesef sonuç yeterince tatmin edici değil. Normal cilde (örneğin el üzerine) uyguladığınızda çok yumuşak ve düzgün (ancak Rue Bonaparte'a göre bir hayli açık tonlu) bir renk elde edebiliyorsunuz. Ancak göz içerisine uygulamakta çok zorlandım. Islak kısımda ne kadar üzerinden geçersem geçeyim rengini vermedi. Alt kirpik diplerime (yani kuru olan bölgelere) denk geldiğinde daha net renk veriyor, ancak bu sefer de silinmiş de birikme yapmış gibi hoş olmayan bir görüntü oluşuyor. 10 TL civarındaki çok da uygun fiyatıyla bu kalemin işe yaramasını ne kadar istemiş olsam da maalesef göz pınarı uygulaması için başarılı bulmadım. Belki açık tonlu ciltlerde spot concealer şeklinde veya kaş altını aydınlatmak ve belirginleştirmek için kullanılabilir.

Rival de Loop Automatic Lipliner - 10 Natural: Bu da yine Rossman'da bulduğum, aslında dudak kalemi olan bir ürün. Ama ten rengini görünce yine "belki göz pınarımda da işe yarar" diye düşünmekten kendimi alamadım. Rengi ve tonu Rue Bonaparte ile neredeyse aynı, hem de onun gibi asansörlü. Ancak maalesef Rue Bonaparte'a göre çok daha sert bir yapısı var. Göz pınarına kullanmak mümkün değil, zira burası kalemi fazla bastırabileceğiniz bir bölge değil. Denemeyin, canınız yanar. :) Yine de bu kalemi aldığıma yine de pişman değilim çünkü asıl kullanım amacı olan dudak bölgesinde gayet başarılı. Özellikle koyu renk ruj uygulaması yapıldığında dudakların etrafını bu kalemle çerçevelemek hem daha keskin, net ve vurgulu bir görünüm elde etmenizi, hem de (özellikle ileriki yaşlarda) koyu rengin zamanla dışarı taşmasına mani olmanızı sağlayabilir.

İnternette yaptığım araştırmalarda göz pınarına kullanılan en başarılı "drugstore" ürünlerden birinin Rimmel'in Scandaleyes serisinin kalemi olduğunu tespit ettim. Ancak maalesef bu renk ülkemizde yok (niye Watsons niye???). Belki yine yurt dışından getirtmek mümkün olabilir.


3 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş , özellikle bende nars kullanan biri olarak olumlu yorumlarınızı okuyunca sevindim çünkü abarttığımı düşünüyordum bu kalem konusunda ama gerçekten çok memnunum bende,özellikle yumuşaklığı ve kolay sürümü en büyük artısı :)
    sevgiler ..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    blogunuz çok bilgilendirici
    http://dreamsbabexo.blogspot.com.tr/
    burada benim yeni blogum takip edip desteklerseniz çok mutlu olucağımı bilin.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yorumun için çok teşekkürler. Blog'unu inceleyeceğim tabii ki. Yine beklerim.

      Sevgiler.

      Sil

Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *